Home » Leesvoer » Bloggers » Nog steeds blij met de Kenwood Chef Titanium

Nog steeds blij met de Kenwood Chef Titanium

Nog steeds blij met de Kenwood Chef Titanium
Inmiddels staat mijn nieuwe Kenwood Chef Titanium keukenmachine al bijna 3 maanden op mijn aanrecht te pronken. Ik wil hem zeker niet meer omruilen voor de oude. Mijn oude machine heeft inmiddels wel een mooi nieuw onderkomen gevonden.

Door Daphne van den Hoek- Ten tijde van mijn eerste blog was ik nog maar net in het bezit van de nieuwe Kenwood Chef Titanium keukenmachine en eigenlijk al heel positief verrast. Dat is nu, na 3 maanden, zeker niet anders. Voor mij het fijnste en meest gebruikte hulpstuk is de flexiklopper. Bij alles wat je klopt waar boter in zit kan je deze klopper gebruiken. Ik bak regelmatig taarten van fondant en keek voorheen niet echt uit naar het maken van de botercrème. Altijd dat gedoe met die klontjes aan de klopper. Ik liet mijn boter altijd heel goed op kamertemperatuur komen, maar dan nog blijf je in het begin constant klontjes aan de klopper houden. Nu gebruik ik de flexiklopper en echt als ik de boter in de kom doe en de mixer aan zet, binnen 20 seconden heb je een mooi glad botermengsel. Ik sta dus nu iedere keer met mijn neus boven de machine te tellen hoe lang het duurt voordat het botermengsel glad is en met te verbazen dat het echt niet langer dan 20 seconden duurt. Botercrème maken is dus nu een feestje.

Afgelopen week veel taarten tegelijk moeten maken en wat is het dan fijn dat de kom wat groter is. Ik kan nu met gemak meerder cakes tegelijk maken. Ik kan nu mix maken op basis van 9 eieren, wat wel echt super handig is. Dan kan ik twee cakes tegelijk bakken, die passen mooi tegelijk in de oven.

Ik heb nu ook de spatel uit kunnen proberen. De spatel is speciaal om bijvoorbeeld bloem door eiwitten te kloppen. Normaal spatel je dit met de hand door elkaar, maar nu kan je dat dus met de spatel van de keukenmachine doen. Er zit ook een speciale stand op de mixer, die heel langzaam gaat en dus goed daarvoor te gebruiken is.

Ik heb de spatel voor het eerst uitgeprobeerd bij het maken van macarons om het amandelmengsel door de eiwitten te spatelen, dit ging heel goed. Ook gebruik ik hem bij het maken van bananenbrood. Daarbij moet je de mix door de luchtig geklopte eieren spatelen ook dat ging heel goed met de spatel van de machine.

Als extra onderdelen heb ik nog de citruspers en foodprocessor. De citruspers gebruik ik iedere zondagochtend voor het persen van de sinaasappels, de foodprocessor heb ik nog niet uitgetest maar de citruspers wel.

Op mijn oude machine had ik ook de citruspers en gebruikte die ook wekelijks. Op de oude machine zat de citruspers op de kom van de foodprocessor. Nadeel hiervan was dat je niet echt een schenktuit hebt en je dus altijd zit te knoeien met inschenken. Bij de nieuwe machine zit nu een aparte citruspers, waarvan de kom dus wel voorzien is van een schenktuit, dat is dus super handig. Ik vind hem wel veel herrie maken. Deze keukenmachine maakt juist zoveel minder herrie dan de oude, maar bij de citruspers maakt hij juist meer herrie. Ik moet toch het boekje van de citruspers nog maar eens lezen, misschien doe ik wel helemaal niet goed. Dat zou best kunnen, want volgens mij heb ik het boekje niet eens gelezen en ben hem gewoon gelijk gaan gebruiken.

Momenteel gebruik ik de machine ook vaak voor het kneden van brood. Ik ben veel aan het experimenteren met het bakken van verschillende broden en het kneden in de machine gaat echt heel goed. Mijn oude machine kon dit echt niet aan en nu krijg ik echt heel mooi gekneed deeg.

Na 3 maanden ben ik dus nog steeds heel blij met mijn machine. Ik had natuurlijk het voordeel dat ik hem heb gewonnen, want als je hem zelf moet kopen is het best een uitgave. Nu ik weet hoe fijn de machine is, zou ik het er wel voor over hebben om zoveel geld er aan uit te geven. Zeker als je veel bakt en bijvoorbeeld veel botercrème maakt en grote hoeveelheden beslag maakt is deze machine toch wel echt een aanwinst.

Nu binnenkort de foodprocessor maar eens uitproberen. Kan ik jullie hierover de volgende keer updaten.

Zelfs het moeilijkste recept is met deze keukenmachine in een mum van tijd te maken. Bereid allerlei heerlijke bakrecepten met behulp van de Kenwood keukenmachine. MjamTaart! fans krijgen maar liefst €150 korting op de Kenwood Chef Titanium KVC7320S en dat is niet mis! Info en bestellen kan opwww.hobbyou.nl/kenwood.