Home » Leesvoer » Lekker Handig

Lekker Handig

Maak kennis met de verschillende gereedschappen en grondstoffen die er te krijgen zijn op bakgebied. In deze rubriek beantwoordt Evelien (eindredactrice MjamTaart!) samen met Stefan (Tisa’s), zoveel mogelijk vragen op het gebied van taartdecoratie. Tips en handigheidjes in het gebruik van bepaalde gereedschappen of voor het verkrijgen van een speciaal effect worden ook gegeven.

Heb jij ook iets gezien, waarvan je je nog steeds afvraagt waarvoor het bestemd is of hoe je het het beste kunt gebruiken, stuur Stefan dan een mail met jouw vraag of de naam van het product waar je meer over wilt weten.

Airbrush

Airbrush »

Airbrushen is een techniek waarbij het kleuren gebeurt met vloeibare voedingsmiddelenkleurstof die onder druk in zeer fijne deeltjes verdeelt. Het is dus het nevelen van kleuren, vergelijk... lees verder »


Temperen of tremperen?

Temperen of tremperen? »

Wie heel goed opgelet heeft, weet inmiddels wat 'temperen' betekent. Het heeft namelijk zowel in de lente als in de zomer editie van MjamTaart! gestaan.... lees verder »


Sin Lian Biscuit Moulds – Koekjesuitstekerset

Sin Lian Biscuit Moulds – Koekjesuitstekerset »

De set bestaat uit 10 kleine plastic vormpjes van ca. 3 en 3,5 cm groot. Er staat op de achterkant een recept van koekjes, maar ze lijken me ook bijzonder geschikt om marsepein mee uit te ... lees verder »

Wonder Cakes Stamp – Smileys

Wonder Cakes Stamp – Smileys »

De Wonder Stamp is een koekjesstempel met uitsteekvorm. Op de buitenkant van het doosje wordt duidelijk weergegeven hoe je de Wonder Stamp kunt gebruiken. In het bijbehorende boekje staat... lees verder »

Wonder Cakes Easy Lollipop – Magic Star

Wonder Cakes Easy Lollipop – Magic Star »

De ‘Easy lollipop’ van Silikomart is een roze gekleurde mal waarmee je verschillende ‘lolly’s’ kunt maken. In de bijbehorende handleiding staan diverse recepten.... lees verder »

Getest: Fondant Bak het Zelf (2)

Getest: Fondant Bak het Zelf (2) »

Omdat ik er nog niet zo bekend mee ben, heb ik mezelf even wat verdiept in de verschillende termen. ... lees verder »

Muffin Caises

Muffin Caises »

De muffin caises zijn handig verpakt in een stevig plastic doosje, waardoor ze niet kunnen kreuken. Ik vind het heel leuk dat er twee verschillende designs in zitten, die ook nog eens bij ... lees verder »

Silikomart Wonder Cakes

Silikomart Wonder Cakes »

De tricot mat is een flexibele mat, en in combinatie met de Tricot mix kun je er mooi kant mee maken. De aanwijzingen op de tricot mix zijn helaas niet in het Nederlands. Het vergt wel wat... lees verder »

Getest: Adventure Icing van Articor

Getest: Adventure Icing van Articor »

De gebruiksaanwijzing is duidelijk en simpel. De hoeveelheden lijken prima te kloppen. Hoewel ik het mixen op matige snelheid zelf altijd afraad. Ik mix daarom gewoon eigenwijs alleen op d... lees verder »

Getest: Banketbakkersroom van In2Bake

Getest: Banketbakkersroom van In2Bake »

In2bake is als producent, gespecialiseerd in ‘food producten’ voor de Home Bakery Market. ... lees verder »